Kröller-Müller Museum - Expose

Kröller-Müller Museum - Expose

Stap 1 Stap 1

Bekijk alle kunstwerken op de website. Kies je drie favorieten. Jouw nummer 1 telt bij de verkiezing mee voor 5 punten, je nummer 2 krijgt 3 punten en nummer 3 krijgt 1 punt. De 20 kunstwerken met de meeste punten komen in de tentoonstelling.
Klik hier om te zien hoe de stand nu is.
Je kunt stemmen tot en met 1 november 2010 (12 uur 's nachts). Tot die tijd kun je via je eigen inlogpagina je Top 3 nog veranderen.

Stap 2 Stap 2

Na het kiezen van je Top 3 leg je uit waarom je juist deze landschappen zo mooi vindt.
Doet een schilderij je denken aan die geweldige vakantie in Frankrijk? Of zie je een prachtige plek waar je weleens naartoe zou willen gaan? Vind je de kleuren gewoon heel mooi of het kunstwerk heel knap gemaakt? Dit zijn allemaal goede redenen om een kunstwerk te kiezen. Gebruik je fantasie en schrijf een mooi stukje waarin je vertelt wat je zo bijzonder vindt aan het landschap. De leukste, meest opvallende teksten worden gebruikt in de tentoonstelling.

Stap 3 Stap 3

Wil je het museum helpen om meer kinderen te vinden die willen stemmen? Zet dan bijvoorbeeld jouw top 3 op je Hyves of Twitter. Of stuur iemand een e-card met daarop één van de kunstwerken uit je Top 3.
Zo kun je er ook voor zorgen dat jouw klas de meeste deelnemers heeft en eregast wordt op de opening!

Over Expose Over de site

Kinderen horen niet in het museum.
Wat?!?! Wie zegt dat? Dat zullen we nog wel eens zien!
Dit is de allereerste keer dat kinderen via internet hun eigen kunsttentoonstelling kunnen samenstellen. Daarna mogen alle kinderen in het museum komen kijken naar de kunstwerken die ze zelf hebben gekozen. Want dat kinderen niet naar kunst kunnen kijken, vinden wij de grootste onzin!

De tentoonstelling

In het Kröller-Müller Museum zie je schilderijen, beelden en andere kunstwerken. Maar het museum heeft nog veel meer! Veel kunstwerken worden bewaard in een veilige ruimte. Dit heet het depot [spreek uit: deepoo].
Speciaal voor Expose - Mijn Mooiste Landschap heeft het museum 50 kunstwerken uit het depot gehaald en op de website gezet. Het zijn allemaal landschappen en jij mag kiezen welke je het mooist vindt. De kunstwerken met de meeste stemmen komen in de tentoonstelling, samen met de leukste of meest bijzondere reacties. Doe dus je best en vind straks je eigen naam in één van de zalen van het Kröller-Müller Museum.

Opening

De opening van de tentoonstelling in het museum is op vrijdag 26 november.
Jij kunt hierbij aanwezig zijn! Het enige dat je moet doen is zoveel mogelijk kinderen uit je klas vertellen dat het leuk is om mee te doen. Vijf kinderen die de leukste of meest bijzondere reacties bedachten zijn onze eregast op de officiële opening, samen met de klas die met de meeste reacties in de tentoonstelling vertegenwoordigd is. Per kunstwerk worden er ongeveer 5 geselecteerd. Dus hoe meer kinderen uit je klas meedoen, hoe groter die kans! Veel plezier, stem met de hele klas en wordt VIP op de officiële opening!

Tips/reacties

Heb je tips of ideeën over de website of de tentoonstelling? Vond je het moeilijk of juist makkelijk, leuk of helemaal niet leuk om mee te doen? Het Kröller-Müller Museum hoort het graag. Stuur een mail naar expose@kmm.nl.